Araştırmacılar yeni formüle edilen Pomat® ve ceftiofur hydrochloride (Eficur®) uygulamalarının sonuçlarını inceleyerek 11. günde yapılan kontrollerde, D. nodosus, F. necrophorum ve diğer bakterilerin neden olduğu yaralarda iyileşme olduğunu ve doku rejenerasyonunun %100 oranında gerçekleştiğini tespit etti
Taban ökçe çürüğü hastalığı sığırlarda görülen, onların topallamasını, kilo ve süt verimlerinin azalmasına sebep olan çok ciddi bir hastalıktır. Hastalık ıslak veya kalabalık-dar yaşam alanlardaki idrar ve gaita ile ıslanmış zeminlerde bulunan, tırnak bakımsızlığı, beslenme yetersizlikleri yaşayan sığırlarda oldukça yaygındır. Araştırmacıların yapmış olduğu bu çalışma hastalığın sebeplerini ve bu hastalığı önleme yollarını araştırması açısından dikkat çekiyor. Araştırmacılardan biri olan Mehmet Kale, Burdur İlindeki 5 süt sığırı işletmesinde, bazı hayvanlarda ayak tabanı ve ökçelerinde yara, ağrı ve topallık sorunlarını tespit ettiklerini bu hayvanlardan alınan örneklemelerin laboratuvar analizlerine girdiğini belirtiyor. Ayrıca analizlerin sonucunda da hayvanların 41’inde D. nodosus ve F. necrophorum bakterilerinin varlığını tespit ettiğini ve onlara özel bir pomat ve ek tedaviler uygulandığını söylüyor.
Yara İyileştiren Pomat: Bakterilere Karşı Güçlü Çözüm
Pomadın etken maddesi, bakterilere karşı etkili bir madde olarak bilinir ve bu madde bakterilerin RNA polimerazını engelleyerek mRNA sentezini durdurur, böylece nükleik asit oluşumunu önler. Yapılan in vitro deneyler, bu maddenin birçok Gram pozitif ve Gram negatif bakteriye karşı etkili olduğunu gösteriyor ve araştırmalar, bu maddenin topikal kullanımının enfeksiyonu kontrol altına aldığını ve yara iyileşmesini hızlandırdığını doğruluyor. Pomadın içeriği, antiseptik, astrenjan, antiperspiran, kurutucu ve koku giderici amaçlar için kullanılan yardımcı maddeleri içermektedir. Bunun yanı sıra, solvent, emülgatör ve kurutucu gibi diğer maddeler de içeriğe eklenmiştir.
Yeni Pomat ve Eficur İle %80 İyileşme Sağlanıyor!Formun Üstü
Araştırmacılar yeni formüle edilen Pomat® ve ceftiofur hydrochloride (Eficur®) uygulamalarının sonuçlarını inceleyerek 11. günde yapılan kontrollerde, D. nodosus, F. necrophorum ve diğer bakterilerin neden olduğu yaralarda iyileşme olduğunu ve doku rejenerasyonunun %100 oranında gerçekleştiğini tespit etti. Ayrıca araştırma sonuçları, tedavi uygulamalarının 10 gün boyunca sürekli olarak devam etmesi sonucunda hafif ve orta düzeydeki topallıklarda %93.33, şiddetli akut topallıklarda %45.45 oranında iyileşme olduğunu, genel topallık iyileşme oranını ise %80 olarak gösteriyor. Sonuç olarak, D. nodosus, F. necrophorum ve diğer bakterilerin neden olduğu karma enfeksiyonlu ayak tabanı sorunlarında, yeni formüle edilmiş Pomat® ve ceftiofur hydrochloride (Eficur®) uygulamaları, sığırlarda hafif-orta düzey ve şiddetli akut topallıklarda etkili olduğu ve ayak tabanı yaralarının iyileşmesi ile doku rejenerasyonu sağladığı tespit edilmiş ve bilim dünyasıyla paylaşılmıştır.
Diğer Haberler










